בס"ד
הפרת זכות יוצרים
ביצועה של כל פעולה ביצירה המוקנית לבעל זכות היוצרים
מבלי לקבל את הסכמתו מהווה הפרה של זכות היוצרים (סעיף 47 לחוק זכויות יוצרים).
הדרך הנכונה לפיתוח אפליקציה
נכתב על ידי <a href="https://www.articles.co.il/author/46203">יריב קדם</a>
ייתכן שכבר שמעתם על אפליקציות מתקדמות וייחודיות. האפליקציה מספקת פתרונות חכמים ויעילים עבורנו בחיי היום יום. כגון כיבוי והדלקת דודי שמש מכל מקום בעולם, ניווט ליעדים א מוכרים, עזרה במדידת פעילות גופנית ועוד. ואולם כדי שאפליקציה תוכל להגיע אל קהל הצרכנים ותעמוד בכל דרישות החוק, יש צורך בליווי מקצועי של עורך הדין שמתמחה בענייני טכנולוגיה, קניין רוחני ואפליקציות. הליווי שמתחיל עוד בשלב הרעיון וממשיך עד לשלבים הסופיים של שיווקה ומכירתה, מספק למפתחי האפליקציה הגנת זכויות יוצרים מלאה.
ליווי משפטי עוד בשלב הרעיון (קונספט)
כל אפליקציה התחילה כקונספט, ובתור שכזו היא לא הייתה מוגנת עדיין בזכויות יוצרים. לכן, בשלב הראשוני היא נכתבה כקונספט כללי שממנו נגזרו רעיונות יותר קונקרטיים. אופן כתיבת הקונספט היה דומה לנוסח תביעת פטנט, כלומר באופן שיהווה בעת הצורך ראיה משפטית לכוונת המפתחים ליצור ולכתוב את האפליקציה.
רישום האפליקציה כפטנט
הגשתה של בקשת הרישום לאפליקציה כפטנט מתחילה כבר בשלב הרעיון. על מנת שבקשה זו תאושר, עורך דין בשיתוף עם מפתחיה גיבש אסטרטגיה משפטית להצגתה, אשר לוותה בחוות דעת מקצועית שהעידה על ייחודה, החידוש שבה ונחיצותה לציבור. לאחר הגשת הבקשה ותשלום כל האגרות עבורה, היא מאושרת כפטנט רשמי לכל דבר.
רישום זכויות יוצרים בינלאומי של האפליקציה
במקביל לרישום האפליקציה כפטנט ולאחר כתיבתה, היא נרשמת (בעת הצורך) גם בפורמט זכויות יוצרים בינלאומי כאשר הייתה חשיבות מרובה לרישומה בפורמט זה ולא רק מקומי. זאת עקב בעיית הרישום הבינלאומי בישראל, שהאמצעי החוקי היחידי לעוקפה הוא רישום בחו"ל שהינו קביל בבית המשפט.
בחירת השם המסחרי
מעבר לרישום האפליקציה כפטנט ובפורמט זכויות יוצרים בינלאומי, גם בחירת שם האפליקציה דורש ליווי משפטי נאות. זאת במטרה לרשום את השם כסימן מסחרי מקורי וייחודי, שאינו ניתן להעתקה כשם של אפליקציה על ידי חברות אחרות. במידה והוחלט על בחירת שם לועזי מאחר שאפליקציה זו מיועדת לשימוש כסימן מסחרי בכל רחבי העולם. מלבד זאת, יערך חיפוש יסודי, על ידי עורך הדין, על מנת לוודא כי השם המבוקש אכן יהווה סימן מסחר מקורי, שאינו מצוי בשימוש על ידי אפליקציה אחרת.
וזה עוד לא הסוף
מלבד האמור לעיל, פיתוחה של אפליקציה חוקית ומוגנת דורש לערוך חוזים שונים, ביניהם הסכם פיתוח אפליקציה, עריכת תקנון משתמש, הסכם סודיות והסכם אי תחרות.
המאמר נכתב באדיבות יריב קדם - עורך דין זכויות יוצרים, ליווי פיתוח אפליקציות וסטארטאפים
מקור המאמר:<a href='http://www.articles.co.il/article.php?id=171865'> articles.co.il</a>
אודות משרד עו"ד נועם קוריס ושות'
·
עו"ד על משרד עו"ד נועם קוריס ושות:
נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס, נועם קוריס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה